STOELYOGA

"Als je denkt dat je weinig meer met lichaamsbeweging kunt doen, dan kun je dit wel!"

StoelYoga is een mooie en veilige vorm van yoga om kracht, flexibiliteit en bewustzijn te ontwikkelen. Een fysieke beperking hoeft je niet meer te weerhouden om yoga te doen, omdat de drempel om op de grond te liggen en om te staan is weggenomen.

Met stoelyoga wordt je aandacht gericht op het voelen, ervaren en accepteren van je eigen mogelijkheden en grenzen. Dit geeft inzicht, zelfvertrouwen en zekerheid. Je leert spanning en ontspanning herkennen.  Doordat de houdingen langzaam en met aandacht worden uitgevoerd en de energie van de ademhaling bewust wordt gebruikt, gebeurt dit ook met zachtheid. 

De lessen zijn geschikt voor wie een fysieke beperking ervaart, van jong tot op hoge leeftijd.
StoelYoga draagt ondermeer bij aan herstel na een ongeval, een operatie of ziekte.
StoelYoga is geschikt bij blijvende invaliditeit, bij stijfheid, evenwicht-stoornis, chronische pijnklachten of overgewicht.
Het gebruik van de stoel zie ik als hulpmiddel. Is het mogelijk om staande oefeningen of oefeningen op de grond te doen, dan zal ik daartoe uitnodigen.

De oefeningen zijn gebaseerd op de klassieke hatha-yoga houdingen en kunnen op alle niveaus en door iedereen worden beoefend.  Ademhaling- concentratie- en ontspanningsoefeningen zijn een vast onderdeel van de lessen.  


Wies Raanhuis YogaZaandam: wiesraanhuis@goodmac.net  06-29407146

De foto's zijn gemaakt tijdens de opleidingsdagen "Stoelyoga" voor yogadocenten en laat de verschillende fases zien waarin een houding zich kan ontvouwen
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Uw reactie: